1 and og 76 ællinger, her er historien bag billedet

Redaktøren
Read Time1 Minute, 48 Seconds
1 and og 76 ællinger, her er historien bag billedet 1
Dette er billedet fotografen Brent Cizek tog af ællingerne på sin tur til søen Bemidji i Minnesota, USA.

En andemor har taget USA med storm efter dette billede kom frem. amatørfotografen Brent Cizek  har taget dette billede af andemor og over 70 ællinger svømmende efter sig. Nu er andemoren udnævnt som ‘Årets mor’.

Hvor hun går, følger de. Alle 76 af dem.

En andemor i Minnesota har omkring seks dusin ænder i hendes pleje, et bemærkelsesværdigt billede, som en amatør fotograf havde fanget på en nylig tur til Lake Bemidji, omkring 241 km. nordvest for Duluth, Minnesota.

Anden er af arten ‘Stor Skallesluger’.

“Det helt utroligt”, sagde fotografen Brent Cizek i et interview. “Jeg vidste ikke, at en andemor kunne passe på så mange ællinger.”

Det er ikke usædvanligt at se mange ællinger samlet sammen. Nogle gange 20 eller 30 er blevet rapporteret med en andemor. Men over 70?

Det store spørgsmål er dog ‘hvorfor?’, og ‘hvordan kan det lade sig gøre, at en mor har fået 76 ællinger?’ Kort sagt: Det kan det heller ikke.

Flere eksperter fortæller til New York Times, at ænder ofte lægger æg forskellige steder for at skjule dem for fugle, der er på rov. På den måde er der en chance for, at så mange som muligt overlever. Men alligevel tror Richard Prum ikke, at der har været samlet over 70 æg i én rede.

»Det er umuligt for denne andemor at have passet på så mange æg.

Han tror derimod der er tale om fænomenet ‘créche’. Et fænomen, som minder om en ganske normal vuggestue.

Nogle andemødre efterlader deres ællinger til andre mødre, så de kan blive passet. Ligesom hvis man får sit barn passet af deres bedsteforældre. Det er nemlig andemødre med erfaring, der får tjansen.

Det fortæller David Rave, dyreekspert, til New York Times, der dog stadig synes, over 70 ællinger er meget usædvanligt. Det højeste antal chréches, han har set, er en flok på 50 ællinger.

 

 

 

1 and og 76 ællinger, her er historien bag billedet 2 0 1 and og 76 ællinger, her er historien bag billedet 3 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Hits: 6

Skriv et svar

Next Post

Baben Nina Agdal

Nina Agdal (født 26. marts 1992) er en dansk fotomodel. Agdal voksede op i Hillerød. Hun blev opdaget på en gade i hendes hjemby. Da hun ikke havde nogen modelerfaring, deltog hun i Elite Model Look-konkurrencen. Hun vandt ikke, men underskrev derefter med Elite Models Copenhagen og fortsatte i skole […]
Nina Agdal
error: Content is protected !!