Derfor må dine glas ikke stå med bunden i vejret

Redaktøren
Read Time1 Minute, 22 Seconds

Efter du har gjort dig umage med at gøre glassene fra julefrokosten skinnende rene, og de skal stilles på plads i skabet, virker det naturligt at stille dem med bunden i vejret for at undgå støv. Men hvis du vil være sikker på, at glassene også er pæne til næste julefrokost, skal de vendes om.

Forklaringen er, at den lille rest af fugt, der er på glasset lige når man har tørt det af, kan udvikle sig til den såkaldte glaspest – en hvid hinde i glasset, der ikke kan fjernes igen.

 

– Glas er generelt et meget modstandsdygtigt materiale, som tåler kontakt med de fleste kemikalier. Derimod tåler glas ikke fugtighed ret godt, siger Malin Skaar, leder af forbrugerservice i virksomheden Lilleborg, der blandt andet producerer rengøringsprodukter, til nrk.no

Ifølge Malin Skaar er det bedre at stille glassene med toppen i vejret, så fugten ikke bliver fanget i glasset.

Selvom glaspest ikke kan kurreres kan det sagtens udskydes, mener eksperten. Den hvide belægning breder sig langsomt, og til sidst bliver glasset helt hvidt.

 

Kalk eller pest?

Man kan nemt komme til at forveksle glaspest med kalk. Og det er især et problem, hvis dit vand er meget kalkholdigt. Malin Skaar anbefaler, at man fjerner kalken ved at lade glassene ligge i varmt vand blandet op med citronsyre.

Analyser fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland viser, at det mest kalkholdige vand kommer ud af hanerne i Tårnby og Dragør, mens vandet i Ikast, Silkeborg og Ringkøbing/Skjern er næsten uden kalk.

Derfor må dine glas ikke stå med bunden i vejret 1 0 Derfor må dine glas ikke stå med bunden i vejret 2 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Hits: 7

Skriv et svar

Next Post

Apple bekræfter rygte: dette gør din iPhone markant dårligere

Hvis du nogensinde har opdateret din gamle iPhone, har du sikkert også oplevet, at nogle funktioner ikke længere fungerede helt så godt eller hurtigt, som du hidtil var vant til. Gennem længere tid har der hersket en sejlivet teori om, at ny software kan gøre din telefon langsommere og dårligere […]
iphone
error: Content is protected !!